Grönpepparkyckling

kyckling / Permalink / 0
1 grillad kyckling

1 msk smör
1 tsk dijonsenap
1 msk kinesisk soja
1,5 msk torr grovstött grönpeppar
1 b creme fraiche
3 dl grädde
salt, peppar

Bena ur kycklingen och lägg i en ugnsform. Smält smöret i en kastrull och tillsätt övriga ingredienser till såsen. Låt koka upp under omrörning. Häll såsen över kycklingen, täck med aluminiumfolie. Låt stå och dra någon timme. Perfekt att göra klart på förmiddagen så är det bara att sätta in i ugnen på kvällen när det är dags att äta. Den ska stå i 15 min på 200 grader. Servera med tex ris, sallad och konserverade mandarinklyftor. Jordnötter är också gott att ha till.
 
 

Kladdkaka med polly

tårtor, bakelser / Permalink / 0
2 ägg
3 dl socker
1 msk vaniljsocker
1 dl kakao
1,5 dl vetemjöl
100 g smält smör

Vispa ihop ägg och socker. Blanda ner övriga ingredienser. Häll smeten i smord och bröad pajform. Tryck ner Pollykulor i smeten. Grädda i 175 grader ca 25 min. Servera med vispad grädde blandat med lite oboypulver och frukt eller bär.
 
 
 

Pasta med skinksås

pastarätter / Permalink / 0
1 gul lök
3 msk mjöl
4 dl mjölk
1 hönsbuljongtärning
100 g philadelphiaost
ca 200 g strimlad rökt skinka / alt kassler
salt, peppar

Finhacka löken och mjukfräs i lite smör. Pudra över mjöl under omrörning och tillsätt mjölk och buljongtärning under fortsatt omrörning. Låt puttra några min. Rör ner philadelphiaosten och skinkan. Smaka av med salt och peppar. Jag serverade med fettucine med tomatsmak och sallad.
 
 
 
 
Till top