Skållade råglimpor

bröd / Permalink / 0
DAG 1:

2 dl grovt rågmjöl
2 dl rågsikt
7 dl vatten

DAG 2:

25 g jäst
1 dl rapsolja
1 dl ljus sirap
1msk salt
5 dl rågsikt
7-8 dl vetemjöl

Dag 1: mät upp rågmjöl och rågsikt i en bunke. koka upp vattnet och häll det över. Rör om
och låt stå övertäckt till nästa dag.
Dag 2: smula ner jästen i en skål. Blanda ner olja och sirap, rör till jästen är upplöst.
Blanda med degen från dagen innan och tillsätt salt.
Tillsätt rågsikt och nästan allt vetemjöl och arbeta samma till en smidig deg, lämpligen i maskin.
Låt jäsa under bakduk i 1 timme. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt.
Forma 2 bröd och lägg på bakpappersklädd plåt. Låt jäsa ytterliggare 2 timmar.
pensla med vatten och grädda i nedre delen av ugnen i 40 min på 200 grader.
Låt svalna under bakduk.





Räkcrustader

Förrätter / Permalink / 0
8 stora crustader
1/2 kg räkor (med skal)
1 b sparris (vit)
1 dl majonnäs
2 msk grädde
1 msk hamburgerdressing
1 msk dill
salt, peppar

Tina och skala räkorna. Hacka dom och sparrisen i mindre bitar.
Blanda med majonnäs, grädde, hamburgerdressing och dill.
Smaka av med salt och peppar. Servera 2 per person med
lite sallad.

Korv med bulgurröra

korv / Permalink / 0
ca 400 g falukorv
2 chorizokorvar
1 finhackad gul lök
4 port bulgur
1 buljongtärning
200 g färska skivade champinjoner
10-12 halverade körsbärstomater
ca 200 g färsk spenat.
salt

Skiva falukorven och halvera skivorna. Skiva chorizon.
Koka bulgurn enl anvisning på paketet+ buljongtärningen.
Fräs lök och campinjoner. Stek korven.
Blanda ner tomater och spenat bland lök och svamp, och
fräs med i ett par min.
Blanda sen med korv och bulgur. Smaka av med salt.
Servera med fetaoströra. (recept under kategori såser)





Till top