Kycklingspett med mangosås

kyckling / Permalink / 0
4-5 kycklingfileér                          4 pers
mango chutney
salt, peppar

1 b kokosmjölk
1 dl kokos
ris

1 b lätt creme fraiche
4 msk mango chutney
1/2 röd chilifrukt, hackad
salt, peppar

Skär kycklingen i tärningar och trä upp på spett.
Bryn dom runtom i lite smör i en stekpanna.
Lägg över i en ugnsform med bakpapper i bottnen.
Pensla med mango chutney, salta och peppra.
Sätt in i 175 gradig ugn ca 30 min.

Koka riset i kokosmjölk,vatten och lite salt.
Tillsätt kokosen när riset är klart.

Rör ihop såsen.
Servera med sallad och ananas.


Lax med ph-ost

fisk, inlagd sill, m.m / Permalink / 0
4 portionsbitar lax
philadelphiaost
parmesanost
mandelspån
rivet limeskal

Ringla lite Milda culinesse i en ugnsform och lägg ner laxbitarna.
Bred på ett tjockt lager philadelpiaost.
Strö över riven parmesanost.
Tryck ner mandelspån. och riv över lite limeskal.
Gratinera i 175 grader ca 30 min.
Servera med potatismos med 3-4 msk dill i, och tex
kokta morötter.



Franskbröd

bröd / Permalink / 0
50 g jäst                                        2 st
5 dl vatten, 20- 25 grader
2 tsk salt
1 msk strösocker
2 ägg
1/2 dl rapsolja
ca 15 dl vetemjöl

Pensling: 1 ägg, vallmofrö

Lös upp jästen i vattnet. Tillsätt salt, socker, ägg och olja.
Tillsätt det mesta av mjölet och arbeta till en smidig deg.
Enklast i assistenten. Låt jäsa under bakduk i 40 min.
Dela degen i 2 delar. Dela varje del i ytterliggare 3 delar.
Rulla ut till längder och fläta samman dom 3 och 3, till
2 flätor. Låt jäsa under bakduk i 30 min.
Pensla med ett uppvispat ägg och strö över vallmofrö.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 min på 200 grader.








Till top