Daimtårta

tårtor, bakelser / Permalink / 0
3 äggvitor
1,5 dl strösocker
150 g skållad mald mandel

3 äggulor
1 dl strösocker
3 dl vispgrädde
4 hackade dubbeldaim

Vispa vitorna till hårt skum. Vänd ner socker och mandel. Häll smeten i en form med avtagbar botten. (alt bred ut smeten på¨bakpappersklädd plåt ca 25 cm i diameter) Grädda i 25-30 min på 175 grader. Låt kallna.
Vispa äggulor och socker vitt och pösigt. Vispa grädden och blanda ner i äggsmeten. Vänd ner den hackade daimen. Bred smeten över bottnen och ställ in i frysen i minst 4 timmar. Ta fram en liten stund innan servering. Garnera  med lite hackad Daim och lite kakao.
 
 

Snabb äpplekaka

kakor / Permalink / 0
2 ägg
2 dl strösocker
2 1/4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 äpple
pärlsocker
mandelspån

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ner mjöl och bakpulver. Häll smeten i en smord form med löstagbar botten.
Skala och skiva äpplena och tryck ner i smeten. Strö över pärlsocker och mandelspån. Grädda i 35 min på 225 grader.
Servera med vaniljvisp.

 
 

Kokos och ananaskakor

kakor / Permalink / 0
100 g smält svalt smör
1,5 dl strösocker
2 ägg
3,5 dl kokos
2 små b krossad ananas

Låt ananasen rinna av i ett durkslag.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Vänd ner kokos och det smälta smöret. Fördela i aluminiumformar. Lägg ananas ovanpå. Grädda i 175 grader ca 15 min. Låt svalna.
Vill man kan man lägga på en klick vispad grädde och något bär.
Passar även bra till diabetiker då man bara byter ut strösocker mot canderel strö.

Till top