Hamburgerdressing

såser / Permalink / 0
2 dl turkisk yoghurt
1/2 dl ketchup
1 tsk chilipulver
1 msk farinsocker
(1 pressad vitlöksklyfta)
1-2 msk färskpressad apelsinjuice alt apelsinjuice

Blanda ihop alla ingredienserna, uteslut vitlök om man inte vill ha det. Låt stå kallt några timmar. Servera i hamburgare.


 
 

Marinerade vitlöksklyftor

inläggningar, saft, marmelad / Permalink / 0
40 vitlöksklyftor
2 dl vatten
1/2 tsk salt
1/2 dl vitvinsvinäger

Marinad:

2 msk vit balsamvinäger
1 msk honung
1 msk tomatpuré
1/2 tsk curry
1/2 tsk chilipulver
1 dl olja

Skala vitlöksklyftorna. koka upp vatten, salt och vinäger. Låt vitlöksklyftorna koka kraftigt i 1-2 min. Sila och lägg i en burk medan dom är varma. Blanda ingredienserna till marinaden i en kastrull under vispning så allt går ihop. Häll marinaden över vitlöken och sätt på locket. Ställ i kylen när den svalnat. Låt stå 1-2 dagar. Klar att äta!
Vill man ha vitlöken krispig- hoppa över kokningen.

 
 

Havrebröd

bröd / Permalink / 0
Detta bröd är både gluten och mjölkfritt

25 g jäst
4 dl havremjölk
1 msk fiberhusk
1 tsk salt
3 msk olja
4 dl havregryn
4,5 dl glutenfri Fin Mix, semper

Värm mjölken till 37 grader. Smula ner jästen i en bunke. Häll över mjölken och rör tills jästen är upplöst. Tillsätt fiberhusk och salt. Låt stå och svälla i 10 min. Rör ner olja, havregryn och det mesta av mjölet. Arbeta degen kraftigt, enklast i maskin, Tillsätt resten av mjölet. Degen är ganska lös. Lägg den i en oljad och havreströdd form på 1,5 liter. Jäs övertäckt i ca 30 min. Grädda brödet längst ner i ugnen på 200 grader i 30 min. Svalna på galler, under bakduk.



 
 
Till top