Bacon och purjokyckling

kyckling / Permalink / 0
4 kycklingfileér                 4 pers
1 pkt bacon
1 purjolök
4 dl vispgrädde
2 tsk kalvfond

Dela kycklingen i mindre bitar och stek i lite smör.
Lägg i en ugnsform.
Strimla bacon och purjolök och mjukfräs.
Häll på grädden och kalvfonden.
Låt småputtra 5-10 min. Red ev med lite maizena.
Häll såsen över kycklingen och sätt in i
200 grader i ca 25 min.
Servera med tex stekt potatis och sallad.

Romsill

fisk, inlagd sill, m.m / Permalink / 0
500 g sillfileér

1 dl ättikssprit (12%)
3/4 l vatten
1/2 msk salt

Dra skinnet av sillen och dela i mindre bitar.
Lägg den i ättikslagen.
Ställ i kylen över natten.
Häll av lagen och låt sillen rinna av i en sil.

Blanda:
1/2 dl majonnäs
3 dl gräddfil
1 tsk fransk senap
1/2 msk vitvinsvinäger
1 msk socker
1 b röd stenbitsrom, ca 60 g (spara ev lite till garnering)
2 msk hackad gräslök
salt, peppar

Smaka av och lägg ner sillen och rör om försiktigt.
Låt stå kallt och dra i 2 dygn.

 

Fylld grillad lövbiff

grillat / Permalink / 0
ca 8 lövbiffar                            4 pers
8 skivor rökt skinka
16 skivor ost
flytande milda
salt, peppar

Lägg skinka och ost på varje lövbiff.
Rulla ihop och fäst med tandpetare.
Pensla runtom med smöret, och
salta och peppra. Grilla!
Här serverade jag lövbiffen med
ugnsrostad färskpotatis,ugnsstekta kvisttomater och vitlökssmör.

 
Till top