Vaniljhjärtan

kakor / Permalink / 3
Mördeg:                                18-20 st
200 g smör
3/4 dl strösocker
1 äggula
5 dl vetemjöl

Blanda alltihop till en smidig deg.
Låt vila svalt.

Vaniljkräm:
3 dl kaffegrädde
2 äggulor
2 tsk vaniljsocker
3 msk vetemjöl

Vispa ner alla ingredienser i en gryta.
Koka upp , vispa hela tiden. Drag från
plattan när den tjocknat. Låt svalna.

Klä formarna (som är avsedda för vaniljhjärtan)
med mördeg. Lägg i en klick vaniljkräm.
Kavla ut deg och gör ett lock att lägga ovanpå
formarna.
Grädda i 200 grader i 12-14 min. Stjälp formarna upp
och ner så kakorna lossnar. Låt kallna. Pudra över
florsocker vid servering.
Går bra att frysa.

Grillade fiskpaket

grillat / Permalink / 1
500 g fiskfilé tex torsk eller hokí                         4 pers
1 rödlök
500 g oskalade räkor
1/2 dl finklippt gräslök
1/2 dl finklppt dill
1 sats senapssmör

Dela fisken i 4 lika stora delar. Skala räkorna.
Skiva rödlöken. Fördela fisken på  4 aluminiumfolieark,
ca 20 cm,  lägg på lök, räkor och örter.
Lägg på en skiva senapssmör.
Förslut paketen och grilla ca 10-15 min.

Senapssmör:
100 g smör
1 tsk pressad citron
1 liten finhackad gul lök
1, 5 msk senap
1 msk klippt smörgåskrasse
 
Servera med kokt potatis.




Servera resterande smör till ...Jättegott!!!

Potatissallad med rädisor

potatis / Permalink / 0
5-6 potatisar per man (beroende på storlek)                     4 pers
10 rädisor
1 näve ruccolasallad

Vinegrätt:
1/2 dl solrosolja
4-5 msk vit balsamvinäger
2 msk socker
1 tsk salt
peppar

Koka potatisen, låt svalna något. Dela i mindre bitar.
Blanda vinegrätten och rör tills sockret lösts upp.
Häll den över potatisen och ställ svalt. Tillsätt rädisor
i mindre bitar och ruccola salladen.

Till top