Mandelmarängtårta

tårtor, bakelser / Permalink / 0
4 äggvitor
1 tsk vitvinsvinäger
3 dl strösocker
1,5 dl mandelmjöl


Fyllning:
1 b konserverade persikor, 400 g
3 dl vispgrädde
1 tsk vanilsocker
gul karamellfärg
basilika

Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och rita en cirkel ca 22 cm i diameter. Vispa äggvitor och vinäger till hårt skum.Tillsätt socker, lite i taget och fortsätt vispa till en blank lite seg smet. Vänd försiktigt ner mandelmjölet.Bred ut smeten i cirkeln och gör den lite högre utmed kanterna.Grädda marängen mitt i ugnen i 125 grader ca 1 timme. Stäng av ugnen och låt marängen stå kvart till ugnen är kall. Vispa grädden, tillsätt ca 1 tsk vaniljsocker och bred den på marängen.Droppa en liten droppe gul karamellfärg och dra ut ett mönster med en tandpetare. Skiva persikorna och lägg på , stick ner några basilika blad här och där.

 
Till top