Kolabakelser

tårtor, bakelser / Permalink / 0
1 b kondenserad sötad mjölk                                                                                                ca 35 st

3 ägg
2 msk farinsocker
1/2 dl ljus sirap
2 tsk vaniljsocker
1 dl vetemjöl
2 msk kakao
3 dubbla dajm

3 dl vispgrädde

Lägg den oöppnade burken med mjölk i en kastrull. Häll på vatten så det täcker burken och lite till. Låt burken småkoka ca 3 timmar utan lock på kastrullen. Se till så där är vatten som täcker burken hela tiden. Låt den sen kallna.
BOTTEN:
Vispa ägg och farinsocker ljust och luftigt. Tillsätt sirap, vaniljsocker, mjöl och kakao. Hacka dajmen och vänd ner i smeten. Bred ut smeten till en rektangel ca 25 gånger 40 på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugn ca 16-20 min på 175 grader.
Stansa ut hjärtformade bakelser med en pepparkaksform (alt cirklar, eller skär bara i rutor) Bred kolakrämen på kakorna. Vispa grädden och spritsa eller klicka den på kakorna. Dekorera med tex hjärtströssel eller ringla över lite chokladsås.

 
TIPS! Gör bottnen i en form med avtagbar botten som en tårta istället för bakelser.

Varm smörgåstårta med färs o skinka

smörgåstårtor / Permalink / 0
500 g fläskfärs                                                                     
1 hackad gul lök
1 pkt pärsons rökta strimlade skinka
1 b creme fraiche
400 g krossade tomater
2 msk tomatpuré
1 tsk salt
1 msk kinesisk soja
2 krm svartpeppar
2 tsk torkad basilika
( 1 pressad vitlöksklyfta)
4 halvor hönökaka
200 g riven ost
2-3 skivade tomater

Stek lök och färs.Klipp skinkan i lite mindre bitar och ha i den. Tillsätt creme fraiche, krossade tomater, tomatpuré och vitlök om man vill ha den med. Krydda med salt, soja, peppar och basilika. Låt puttra 5-10 min. Smaka ev med mer salt. Lägg ett bröd på bakpappersklädd plåt och bred på ett lager köttfärssås och strö över ost. Fortsätt så med resten av bröden.Lägg på skivade tomater överst och strö över sista osten. Gratinera ca 15 min i 220 grader, osten ska ha fått fin färg. Servera med en sallad.

 
 
 
 

Komentera gärna!

övrigt, lite blandat / Permalink / 1
Vore jättekul om ni som kollar på min blogg kommenterade mina recept så jag vet om ni gillar dom eller ej!
Man kan vara anonym om man vill, men som sagt , kul att veta vad ni läsare tycker!
Till top