Frusen vit chokladtårta

tårtor, bakelser / Permalink / 0
300 g mandelmassa                     ca 10 pers
2 ägg
2 msk kakao

Riv mandelmassan grovt och blanda med ägg och kakao.
Häll smeten i en smord form med avtagbar kant.
Grädda i 175 grader i ca 20 min.
Låt kallna och skär loss bottnen från formen.
Diska formen och lägg i bottnen igen.

3 dl vispgrädde
200 g vit choklad
2 äggolor

3-4 passionfrukter

Smält chokladen över vattenbad.
Vispa grädden.
Vispa upp äggen och rör ner chokladen.
Blanda i grädden.
Häll moussen över chokladbottnen och
täck formen med plastfolie.
Frys minst 4 timmar.
Låt stå framme ca 30 min innan servering.
Dela passionsfrukterna och gröp ur kärnorna
och garnera tårtan med dom.


Muffins med kaffesmak

kakor / Permalink / 0
2 ägg                                      ca 25 st
1 dl filmjölk- eller yoghurt
1 dl kallt kaffe
1 dl mjölk
75 g smält smör
3,5 dl vetemjöl
2,5 dl socker
1/2 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1,5 tsk bakpulver

Vispa upp ägg i en skål. Rör ner fil, kaffe, mjölk och smör.
Blanda alla torra ingredienser för sig en en skål.
Blanda alltsammans och rör till en slät smet.
Fyll muffinsformar( gärna aluminium) till 3/4.
Grädda mitt i ugnen i 225 grader i ca 15 min.


Minicrustader

drinkar o tilltugg / Permalink / 1
Ett gott tilltugg till drinken som inte tar många min att göra..

1 låda minicrustader                       25 st
1 b lätt creme fraiche
1 b svart caviar
skalade räkor

Lägg en klick creme fraiche i varje crustad.
Sedan en klick caviar och till sist en räka.
Måste göras strax innan man ska servera dom,
annars blir dom mjuka





Till top