Kycklingfilé med grönsaksmuffins

kyckling / Permalink / 0
4 kycklingfileér
salt, peppar

Muffins:
1 dl strimlad purjolök
1 finhackad vitlöksklyfta
3-4 finhackade soltorkade tomater
75 g fetaost
3 ägg
1 dl grädde
1/2 tsk salt

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda purjolök, vitlök och tomater
i en skål. Smula ner fetaosten och blanda ner ägg, grädde
och salt. Fördela blandningen i stora muffinsformar (4 st)
och grädda i ca 30 min. Höj ev ugnen till 225 dom sista min.

Dela kycklinfileérna på längen så dom blir som tunna schnitzlar.
Hetta upp en stekpanna och stek kycklingen i lite smör  2-3 min
på varje sida. Salta och peppra.
Till kycklingen och muffinsen serverade jag en sås bestående av:

2 dl creme fraiche
ca 100 g ädelost
ca 1 dl grädde
lite salt och peppar

Mixa creme fraiche och ost. Rör ner grädde och smaka av med salt
och peppar.
Lite sallad är också gott till..

Hamburgare och bröd

färsrätter / Permalink / 1
ca 400 g blandfärs
2 msk vatten
2 msk worcestershire sauce
1 ägg
lite salt

Rör ihop och stek tunna hamburgare.
Men börja givetvis med bröden!

50 g jäst
50 g smör
2 dl vatten
1 dl fil eller yoghurt
1 tsk salt
2 tsk socker
ca 14 dl vetemjöl
sesamfrö

Smält smör, häll på vattnet och värm fingervarmt.
Smula ner jästen i en bunke och häll på degspadet.
Tillsätt fil, salt, socker och nästan allt mjöl.
Arbeta ihop till en smidig deg och låt jäsa under bakduk
i 40 min.Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda den.
Dela degen i ca 20 bitar och forma till runda bullar.
Häll sesamfrö på en tallrik och doppa varje bulle däri.
Låt jäsa på bakpappersklädd plåt i 10 min.
Lägg ett bakpapper ovanpå bullarna och tryck till
ordentligt med en tom plåt. Låt jäsa ca 40 min.
Grädda bröden i 250 grader ca 7-8 min mitt i ugnen.
Låt svalna under bakduk.

Lägg hamburgarna mellan bröden med tex sallad. tomat, lök och
dressing.Recept under kategori såser.

Serverade med hemgjorda pommes.

 



Siciliansk pastagratäng

pastarätter / Permalink / 0
4 portioner pasta typ penne
1 stor aubergine
2 b hela tomater
1-2 vitlöksklyftor
1 knippa persilja
riven ost
1 tsk torkad basilika
ca 4 msk olivolja
salt
malen svartpeppar

Skär auberginen i ca en halv centimeter tjocka skivor. Lägg dom på ett bakplåtspapper
och strö över salt. Lägg ett bakpapper till ovapå och lägg på en plåt som tyngd.
Låt ligga en timme.
Koka pastan.
Hacka tomaterna grovt, spara spadet. Hacka persiljan. Skala och skiva vitlöken tunnt.
Hetta upp ca 2 msk olivolja och fräs vitlöken däri någon minut.
Lägg i tomater+ spad, persilja, basilika, peppar och salt. Låt puttra på medelvärme
utan lock ca 6-7 min.
Hetta upp 2 msk olivolja i en stekpanna och stek aubergineskivorna i 2 min på varje sida.
Lägg skivorna på hushållspapper att rinna av.
Varva pasta, aubergine och ost i en smord ugnsform. Bre tomatröran över och strö över
riven ost. Gratinera i 200 grader i ca 20 min.
Servera med sallad och en en bit bröd.



Till top