Jordgubbspajer

tårtor, bakelser / Permalink / 0
Här kommer två olika sorters jordgubbspaj!

1 l jordgubbar
1/2 dl socker
1 msk Maizena majsstärkelse

Deg:
100 g smör
1 dl socker
1 dl havregryn
1,5 dl vetemjöl

Täck bottnen i en pajform med jordgubbar, dela dom om det behövs. Blanda socker och maizena. Strö det över jordgubbarna och rör om försiktigt.
Nyp ihop alla ingredienserna till pajdegen och smula den över jordgubbarna. Sätt in i ugnen på 200 grader i ca 20 min. Låt svalna, och servera med tex lättvispad grädde.

 
 
En annan variant- direkt i glaset!
 
1 l jordgubbar
vaniljvisp
 
Deg:
2 msk smör
1 msk ljus sirap
1 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1/2 dl socker
 
Nyp ihop ingredienserna till degen och smula ut den på bakpappersklädd plåt. Grädda i 175 grader ca 7-8 min. Rör om någon gång emellan.
Vispa vaniljvispen och skiva jordgubbarna.
Lägg några jordgubbar i botten på varje glas. Varva sen med vaniljvisp och smuldeg.
Blir till 6 glas av dom jag har på bilden.
 
 
 
 
 
 

Kassler med couscous

kassler / Permalink / 0
12 tunna skivor kassler                                          4 pers

Dressing:
1 msk flytande honung
1 msk balsamvinäger
4 msk olivolja

Sallad:
4 port couscous
1 dl hasselnötter
1 dl torkade aprikoser
1 äpple
ruccolasallad

Vispa ihop ingredienserna till dressingen. Stek kasslerskivorna hastig i het panna.
Koka couscousen enl anv på paketet. Rosta nötterna i torr het stekpanna och grovhacka dom sen. Dela äpplet i mindre bitar och strimla aprikoserna. Blanda allt med couscousen. Lägg upp allt på ett fat och ringla över dressingen, eller servera den bredvid. Jag serverade med vitlöksbröd.




 
 

Pinacolada bakelser

tårtor, bakelser / Permalink / 0
Dessa bakelser gjorde jag till midsommar..

1/2 b krossad ananas 227 g                                                                     18 st
1 liten b kokosmjölk
2 msk Maizena majsstärkelse
4 msk florsocker
2 äggulor
5 msk ljus rom
3 dl vispgrädde

Botten:
200 g mandelmassa
100 g rumstempererat smör
3 ägg
1 tsk vetemjöl

Garnering:
1 b ananasringar
1 ask cocktailbär
mörk choklad

Blanda mandelmassa och smör. Tillsätt ägg, ett i taget. Rör sist ner mjölet. Fördela smeten i aluminiumformar och grädda mitt i ugnen 14-15 min på 200 grader.
Fyllning:
Häll av och spara spadet på ananasen. Pensla dom varma bottnarna med spadet. Fördela ananasen på bottnarna.
Rör kokosmjölken med en sked så den blir slät. Låt kokosmjölken , maizenan och florsockret koka upp på svag värme i en kastrull. Ta från plattan och vispa ner äggen. Ställ kallt. Smaksätt sen med rom. Vispa grädden och rör ner i kokoskrämen. Spara lite till garnering. Bred krämen på bottnarna. Dela ananasringarna och lägg en halva på varje bakelse. Spritsa en klick grädde på varje och lägg på ett cocktailbär. Riv över lite choklad.

 
 
 
Till top