Madame´s fläskfilé

fläskfilé / Permalink / 0
1 fläskfilé
3 gula lökar
ca 200 g färska champinjoner
knappt 1 dl skorpsmulor
4 dl vispgrädde
riven ost
salt, vitpeppar
 
Skiva köttet i ca 1 cm breda skivor och stek i lite smör. Lägg i en ugnsäker form.
Skiva lök och champinjoner och stek även det i lite smör. Strö över skorpmjölet och rör om.
Häll på grädde och låt småputtra ca 5 min på svag värme. Blir det för tjockt - späd med mer grädde.
Såsen får inte vara för tjock. Smaka av med salt och peppar. Häll såsen över köttet. Strö över
riven ost och gratinera i 225 grader till osten fått fin färg. Jag serverade med ugnstekt potatis och morötter.
Hade även en sallad.
 
 
 
 

Blomkålsoppa

soppor / Permalink / 0
! blomkålshuvud
7 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
1 köttbuljongtärning
ca 1/2 dl persilja ( jag hade Findus frysta
3 dl matgrädde
ev Maizena redning

Dela blomkålen i små bitar. Lägg i en kastrull och häll på vatten. Tillsätt buljong och persilja. Låt koka ca 10 min. känn så blomkålen är mjuk. Häll på grädde, koka upp. Smaka av med salt. Red eventuellt med lite Maizena redning om man vill ha den lite tjockare. Servera med tex knäckebröd.

Till top