Inlagd västeråsgurka

inläggningar, saft, marmelad / Permalink / 0
10-12 gurkor
krondill
gula senapsfrön
 
Saltlag:
2 l vatten
1,5 dl salt
 
Inläggningslag:
3 dl 12 % ättika
4 dl vatten
500 g strösocker
 
Skölj gurkorna och skrubba bort eventuell jord. Skiva och lägg i en stor plastbalja.
Mät upp vatten och blanda med saltet tills det är helt upplöst. Häll över gurkorna
och låt stå ca 3-4 timmar, dom ska smaka salt.
Häll av saltlagen och skölj gurkorna lite lätt. Lägg dom i väl rengjorda glasburkar
varvat med dillkronor och senapsfrön. Jag tog 2 dillkronor på burk.
Koka upp lagen och låt koka 5-10 min, häll den över gurkorna och sätt på locken.
Låt kalla och förvara sen svalt.
 
 

Torsk i citron och timjansås

500 g torskfile
2 vitlöksklyftor, pressade
4 dl matlagningsgrädde
2 msk skaldjursfond
1 citron, skal och saft
2 msk färsk hackad timjan
salt, peppar
 
Dela fisken i portionsbitar och lägg i en ugnsform. Salta och peppra.
Riv citronen och pressa ur saften. Blanda med grädde, fond, timjan och vitlök, salt 
och peppar. Häll såsen över fisken och sätt in i ugnen på 175 grader, ca 20 min.
Jag serverade min fisk med potatismos som jag blandat ner färsk dill i, sparris och rivna morötter.
 
Till top