Pumpasoppa

soppor / Permalink / 0
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1/2 apelsin
1/2 röd peppar
4 dl butternutpumpa i tärningar
7 dl vatten
2 hönsbuljongtärningar
2 dl vispgrädde
salt, svartpeppar

Skala och hacka lök och vitlök. Skölj och riv det yttersta av apelsinen och pressa ur saften. Dela, kärna ur och finhacka chili. Skala och tärna pumpan.
Fräs lök, vitlök och pumpa i lite olja i en gryta. Tillsätt apelsin skal och saft, vatten, buljongtärningar och grädde. Låt småputtra i ca 20 min. Mixa soppan slät och smaka av med salt och peppar.
Servera med:

2 kycklingfileér
2 krm malen kanel
2 krm malen koriander
1 krm chilipulver
2 krm malen ingefära
0,5 tsk salt
0,5 tsk grovmalen svartpeppar

Häll alla kryddor i en påse. Skär kycklingen i mindre bitar, lägg i påsen och skaka om. Stek kycklingbitarna i lite smör.
Servera kycklingbitarna och gräslök till soppan.

 
Till top