Mexicansk kycklinggratäng

kyckling / Permalink / 0
3 dl ris- okokt
1 stor b majs
1 b kidneybönor (kan uteslutas)
1 gul lök i tunna skivor
3 dl vatten
1 stor b salsasås
2 msk kalvfond
2 msk oregano
2 dl riven ost
3-4 kycklingfileér

Dela kycklingen i mindre bitar och bryn i lite olja eller smör. Salta och peppra. Blanda alla ingredienser i en ugnsform och tryck ner kycklingbitarna i blandningen. Täck med ugnsfolie och sätt in i 200 grader i 50 min. Tag ut formen och strö över osten. Gratinera i 10 min så osten får fin färg. Servera med sallad.


Nästa gång jag gör denna gratäng ska jag ha tortillachips till och någon sås tex santa Marias ost sås eller guacamole...
 
 

Parmesankyckling

kyckling / Permalink / 0
4 kycklingfileér                                                                         4 pers
ca 10 cm purjolök
1 gul lök
5-6 soltorkade tomater i olja
200 g grovriven parmesanost
3 dl grädde
salt, peppar

Dela kycklingfileérna på längden. Bryn dom runt om i lite smör. Salta och peppra. Lägg dom i mitten på en ugnsform. Strimla purjolöken och den gula löken fint. Mjukfräs i lite smör. Dela tomaterna i mindre bitar, jag brukar klippa med sax. Lägg lök och tomater på båda sidor om kycklingen. Blanda ost och grädde och häll det över kycklingen. Gratinera i 200 grader ca 30 min. Ser rätten ut att få för mycket färg kan man täcka med ett bakplåtspapper. Jag serverade med ris och sallad.

 
 
 
 

Glazad köttfärslimpa

färsrätter / Permalink / 0
ca 700 g fläskfärs
1 finhackad gul lök
1 dl havregryn
1 dl mjölk
1 ägg
1/2 dl persilja ( jag hade Findus frysta)
ca 2 dl riven ost
1 tsk salt
1krm peppar

2 pkt bacon
Glaze: 1 dl ketchup
1/2 dl råsocker
ev 1/2 tsk sambal oelek- jag hade inte det

Blanda havregryn, mjölk och ägg. Låt stå och dra 5-10 min. Rör ner färs, lök, persilja, ost och salt och peppar.
Forma till en limpa i en ugnsform. Lägg bacon runt om, tryck in det under köttfärslimpan. Rör ihop ketchup och råsocker. Pensla hela köttfärslimpan och sätt sen in den i 175 grader i en 1/2 timme. Ta ut och pensla på resten av glazen. Låt stå en 1/2 timme till i ugnen. Öka graderna till 250 dom sista 5-10 minuterna så där blir lite mer färg. Jag serverade med kokt potatis, brun sås, kokta grönsaker och lingon.


                                      
 
 
 
                                                                          
Till top