Marinerad kycklingfilé

kyckling / Permalink / 0
4 kycklingfileér                          Till buffé ca 8-10 pers, som ensamrätt  4 pers

Marinad:
ca 1 dl olja
ca 1/2 dl balsamvinäger
3 msk honung
1 tsk salt
skal och saft av 1 apelsin

Stek fileérna helt färdiga.  Blanda ingredienserna till marinaden i en plastpåse.
Lägg i fileérna lite ljumna och låt ligga i kylen 4-5 timmar.
Skiva upp tunnt och servera på buffén.
Eller till kokt potatis och en kall sås.



Marinerade morötter

grönsaksrätter / Permalink / 0
5 morötter                               
1 finhackad rödlök
1 dl finhackad persilja

1 msk vitvinsvinäger
1,5 msk olja
1,5 msk vatten
2 tsk fransk senap
1 tsk italiensk salladskrydda
1 tsk dragon
2-3 tsk socker

Skala och slanta morötterna. Koka dom ca 3 min och spola dom sen hastigt i kallt vatten.
Blanda alla ingredienser till dressingen och häll över. Blanda ner lök och persilja. Låt stå
svalt och dra någon timme. jättegott tillbehör till grillat, eller på buffén.

Rimbobullar

kakor / Permalink / 1
25 g jäst                                      ca 28 st
2 dl kall mjölk
200 g rumsvarmt smör
2 msk socker
2 tsk vaniljsocker
ca 6 dl vetemjöl

Fyllning:

75 g smör
2 msk socker
2 tsk vaniljsocker

Garnering:

uppvispat ägg
1 dl florsocker
1 msk vatten
1 droppe röd karamellfärg

Smula ner jästen i en degbunke och häll på mjölken.Rör tills jästen lösts upp.
Klicka ner små bitar av smöret tillsammans med socker, vaniljsocker och mjöl.
Arbeta samman till en smidig deg. Kavla ut till en stor kaka på 40 x 40 cm
på lätt mjölat bakbord. Skär ut fyrkanter på 8 x 8 cm.
Rör samman ingredienserna till fyllningen och lägg en klick på varje fyrkant.
Vik upp allla 4 hörnen över fyllningen. Lägg bullarna i aluniniumformar på en plåt.
Låt jäsa 2 timmar under bakduk. Pensla med ägg och grädda bullarna i 250 grader
ca 6-8 min. Låt svalna under bakduk.  Rör ut vatten och karamellfärg i florsockret
och glasera dom kalla bullarna med. Ska dom frysas. vänta med glaseringen.

Till top