Pastagratäng med kyckling

pastarätter / Permalink / 0
200 g coctailtomater                                                               4 pers
1/2 purjolök
4 kycklingbröstfileér
150 g sugar snaps
400 g kokt pasta
2 dl creme fraiche
3 dl grädde
1 dl mango chutney
2 msk kalvfond
150 g tärnad mango ( jag tog fryst
riven ost, ca 1-2 dl
salt peppar
 
Halvera tomaterna och strimla purjolöken. Dela kycklingen i mindre bitar och stek den i lite smör, salta och
peppra.koka sugar snapsen i 1 min och spola sen under kallt vatten. Blanda tomater, purjo, sugar snaps och pasta och lägg i en smord ugnsform. Lägg kycklingbitarna ovanpå. Koka ihop creme fraiche, grädde, mango chutney och fond. Rör ner mangobitarna. Saka av med salt och peppar. Höll såsen över pastan och strö över riven ost. Gratinera i nedre delen av ugnen i 200 ca 20-30 min. Tills osten fått fin färg.
 
 
 
 
 
 TIPS: äter man inte kyckling kan man tex göra denna rätten med kassler istället.
 

Fondue

övrigt, lite blandat / Permalink / 0
Fick dammat av min gamla fonduegryta en kväll...

1 l vatten
2 buljongtärningar
1 dl japansk soja
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
1 dl olja
salt, peppar

Koka upp alla ingredienserna i en gryta och låt puttra ca 10 min. Sila och häll över i fonduegrytan. Värm upp den strax innan servering och sätt den över lågan

Vi hade ryggbiff och fläskfilé i strimlor.
till det hade vi ugnsrostade potatis, morötter, rödlök och paprika. En sallad och 3 olika såser

bearnaisesås, banan och currysås och en mango och currysås.

Banan och currysås:

1 b creme fraiche
1 mogen banan
ca 2 tsk curry
salt

Mixa ihop och smaka av. Tillsätt ev mer curry och salt.

Mango och currysås:

1 dl mango chutney
3 msk ketchup
2 msk curry

Rör ihop alla ingredienser. Klar att servera.


 
 
 
 
 
Till top