Kyckling i het sås

kyckling / Permalink / 0
 
4 kycklingfileér
2 b creme fraiche gourmet med ingefära och chili
2 dl grädde
salt

Strimla kycklingfileérna och stek i lite smör eller margarin. Salta och peppra. Häll över creme fraiche och grädde. Låt puttra några min. Smaka av med salt. Servera med ris och sallad.
Kan inte bli enklare.. men såå gott!!

 
 
 
 
 

Pasta sås med fläskfilé

pastarätter / Permalink / 0
ca 600 g fläskfilé                                                                                 4-5 pers
1 ask champinjoner
1 b creme fraiche med champinjon och kantarell
2 dl grädde
Maizena redning

Skär köttet i mindre bitar och stek i lite smör. Salta och peppra. Lägg över i en gryta. Skölj ur järnet med ca 2 dl vatten och häll det i grytan. Halver svampen och stek den gyllenbrun i smör. Lägg i grytan och rör ner creme fraiche och grädde. Låt småputtra ca 10 -15 min.Red av med maizena. Smaka av med salt och peppar.
Jag serverade med hemgjord pasta och tomat med rödlök,olja, flingsalt och grovmalen svartpeppar.

 
Till top