Västerbottenmuffins

Buffé / Permalink / 0
Dessa muffins är glutenfria

3 dl filmjölk
1 tsk fiberhusk
1 ägg
4 dl glutenfri mjölmix
1 tsk bakpulver
100 g västerbottenost
3/4 dl rapsolja

Topping:
creme fraiche
finhackad rödlök
rör stenbitsrom
dill

Rör ut fiberhusken i filen och låt svälla 5 min.Tillsätt ägg. Blanda mjölmix, ost och rapsolja och vänd ner i filmjölksblandningen.Fördela i mini muffinsformar. Grädda på 200 grader i ca 15-20 min. Låt svalna. Ta av formarna. Lägg på en klick creme fraiche, lite lök och rom. Sätt en dillvippa på toppen.

 
 

Citronrutor

kakor / Permalink / 0
Hittade detta recept i Allas och dom var supergoda!

3 dl vetemjöl
1 ägg
125 g smör
1/2 dl socker

Fyllning:
5 dl strösocker
6 ägg
1 dl vetemjöl
finrivet skal av 2 citroner
2 dl citronsaft (ca 3 citroner

Garnering:

Florsocker

Kör vetemjöl,ägg, smör och socker till en deg i en matberedare.Tryck ut degen i en bakpappersklädd långpanna ca 20 gånger 30 cm.Förgrädda bottnen i mitten av ugnen i 175 grader ca 15 min.
Vispa ägg och socker pösigt i en skål. Blanda lite av äggsmeten med mjölet i en annan skål. Tillsätt resten av äggsmeten,citronskal och citronsaft. Häll fyllningen över bottnen och grädda den ytterligare 40-45 min nederst i ugnen.Lägg ett bakplåtspapper över efter en stund annars blir den bränd. Tog bara 15 min innan där var färg så man får passa den.Låt kakan svalna, helst över natten. Skär i rutor och pudra över florsocker vid servering.

 
 

Mandelmarängtårta

tårtor, bakelser / Permalink / 0
4 äggvitor
1 tsk vitvinsvinäger
3 dl strösocker
1,5 dl mandelmjöl


Fyllning:
1 b konserverade persikor, 400 g
3 dl vispgrädde
1 tsk vanilsocker
gul karamellfärg
basilika

Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och rita en cirkel ca 22 cm i diameter. Vispa äggvitor och vinäger till hårt skum.Tillsätt socker, lite i taget och fortsätt vispa till en blank lite seg smet. Vänd försiktigt ner mandelmjölet.Bred ut smeten i cirkeln och gör den lite högre utmed kanterna.Grädda marängen mitt i ugnen i 125 grader ca 1 timme. Stäng av ugnen och låt marängen stå kvart till ugnen är kall. Vispa grädden, tillsätt ca 1 tsk vaniljsocker och bred den på marängen.Droppa en liten droppe gul karamellfärg och dra ut ett mönster med en tandpetare. Skiva persikorna och lägg på , stick ner några basilika blad här och där.

 
Till top