Soppa från Italien

soppor / Permalink / 1
400 g krossade tomater
5 dl vatten
2 potatisar
2 morötter
1 lök
2 vitlöksklyftor
2 grönsaksbuljongtärningar
2 lagerblad
1 tsk timjan
1 tsk oregano
2 tsk paprikapulver
2 msk chilisås
1 röd paprika
1/2 squash
1 b vita bönor

Skala potatis och morötter och dela i mindre bitar. Hacka lök och och vitlök och fräs alltihop i en kastrull.Häll på dom krossade tomaterna och vattnet.Tillsätt kryddorna och och låt sjuda 10-15 min.Dela paprika och squash i mindre bitar och lägg ner i soppan. Låt sjuda 10 min till. Skölj bönorna och rör ner i soppan. Smaka av med salt och peppar.
Servera med en klick creme fraiche och en bit bröd.
 
TIPS! gillar man vitlök kan man pressa ner det i creme fraichen.

Torskrygg med dillsmör

fisk, inlagd sill, m.m / Permalink / 0
 
 
4 portionsbitar torskrygg (köpte Findus frysta
salt, svartpeppar
250 g coctailtomater
3 msk hummerfond
2 dl grädde
250 g färska champinjoner

Smör:
75 g smör
rivet skal av 1/2 citron
2 msk dill

Lägg fisken i en ugnsform, salta och peppra.Halvera tomaterna och lägg runtom fisken. Vispa ihop grädde och fond och häll över fisken.Sätt in ugnen i 15 min på 225 grader.
Rör ihop smöret och ställ kallt.
Skiva champinjonerna och stek gyllenbruna, salta lite grann.
Ta ut fisken från ugnen, strö över champinjonerna och klicka ut smöret. Servera genast med kokt eller pressad potatis och tex gröna ärtor.

Fettisdagen..

övrigt, lite blandat / Permalink / 0
Idag är det fettisdagen..så här kommer en bild på minisemlor. Receptet har jag lagt in innan , finns under kategorin kakor!

 
Godare när dom är små tycker jag.. då kan man äta två!
Till top