Fylld kycklingfilé

kyckling / Permalink / 0
4 kycklingfileér                              4 pers
1 bunt persilja
4-5 soltorkade tomater i olja
1/2 bit apetina fetaost
salt, peppar

Finhacka persiljan. Strimla tomaterna och smula fetaosten.
Blanda samman. Skär ett snitt i varje filé och stoppa i fyllningen.
Fäst ev med tandpetare. Stek i smör i en lagom varm stekpanna.
Ca 5-6 min på varje sida, beroende på hur tjocka fileérna är.
Tag upp och skär i skivor. Jag serverade med ugnsstekta potatisar
och morötter, tomater blandade med lök, salt, peppar och lite olja.
Jag hällde ca 1 dl vatten på stekjärnet (när jag tagit upp kycklingen)
och 2 dl grädde,2 msk sherry, 2 msk kalvfond, lite salt och peppar.
Det fick ett uppkok, sen redde jag av den med Maizena ljus redning.



Saffranskaka

kakor / Permalink / 0
100 g rumsvarmt smör
200 g mandelmassa
2 dl socker
2 ägg
1 pkt saffran- 1 sockerbit
rivet skal av en apelsin
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl mjölk
florsocker

Kör smör, mandelmassa och socker i en matberedare. Tillsätt äggen, ett i taget.
Häll över smeten i en bunke. Stöt saffran och sockerbiten i en mortel.
Rör ner den, apelsinskal, mjöl och bakpulver i smeten , bara precis så att det blandas.
Tillsätt mjölken. Häll smeten i en smord, bröad form som rymmer 1,5 liter.
Grädda kakan längst ner i ugnen i 175 grader ca 1 timme. Låt vila några min i formen.
Vänd upp och ner och låt kakan svalna under formen.
Sikta över florsocker innan servering.

Till top