Varm räksmörgås

varma smörgåsar / Permalink / 0
4 skivor formfranska
1 dl majonnäs
2 dl skalade räkor
4 ananasringar
1,5 tsk curry
2 äggvitor

Smöra brödskivorna, Lägg på väl avrunna ananasringar.
Lägg räkorna ovanpå. Blanda majonnäs och curry.
Vispa äggvitorna hårt och vänd ner i majonnäsen.
Bre ovanpå räkorna. Gratinera i ca 10 min i 200 grader.



Trolltårta

tårtor, bakelser / Permalink / 0
Bottnen:

3 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt mjöl och bakpulver.
Grädda i smörad och bröad form (24 cm) i 175 grader
ca 25 min.

Fyllning;

1 b fruktcoctail, ca 400
2 äggulor
ca 1,5 dl av fruktspadet
1 tsk potatismjöl
2 dl vispgrädde
3 msk koncentrerad apelsinjuice

Garnering:

ca 3 dl vispgrädde
kiwi
vindruvor

Låt fruktcoctailen rinna av väl, men spara spadet.
Hacka frukten fint och ställ kallt.
Sjud äggulor, fruktspad och potatismjöl i en kastrull
tills det blir en tjock kräm. Låt krämen kallna och vispa kraftigt
i den då och då.
Vispa grädden till krämen och blanda ner den, frukten och
juicen. Dela bottnen i 2 delar och bred krämen emellan.
Garnera med vispad grädde, kiwi och vindruvor.


Tomat och sherrysill

fisk, inlagd sill, m.m / Permalink / 0
2 b matjesill
ca 10 cm purjolök
1/2 dl tomatpuré
1/2 dl ketchup
1/2 dl rapsolja
1/2 dl sherry
skalet av 1 apelsin
1/2 tsk salt
lite svartpeppar

Låt sillen rinna av och skär den i bitar om den inte redan är det.
Ansa och finhacka purjolöken.
Blanda tomatpuré, ketchup, olja och sherry. Smaksätt med
apelsinskal,salt och peppar.
Vänd ner sill och purjolök och låt stå kallt 1 dygn innan servering.




Till top