Pastasås med skinka

pastarätter / Permalink / 0
25 g smör                             4 pers
0,5 dl mjöl
4 dl mjölk
1 dl Philadelphiaost, naturell
3 msk kycklingfond
100 g rökt tärnad el strimlad skinka
1 tsk fransk senap
1 dl purjolök

Smält smöret och vispa ner mjöl.
Häll i mjölk, ost och fond.
Låt koka ihop.Rör i skinka, senap
och purjolök.Puttra några min.
Servera med pasta och sallad.


Falsk sjömansbiff

färsrätter / Permalink / 0
500 g nötfärs alt blandfärs
10-12 potatisar
7 dl kött eller oxbuljong
2 gula lökar
33 cl öl
4 msk kinesisk soja
salt o peppar

Bryn färsen smulig.Salta, peppra och häll på kinasojan.
Skala, skiva löken och stek den mjuk.
Skala och skiva potatisen.Varva potatis, färs och
lök i en gryta.Häll på buljongen och öl.Koka på svag värme
 tills potatisen är mjuk.Smaka av med salt, peppar
och kinasoja.Servera med någon grönsak.
Beräknat till 4 pers.


 

Apelsinfisk

fisk, inlagd sill, m.m / Permalink / 0
600 g hokifilé         4 port
salt
2,5 dl mellangrädde
0,5 dl vatten
1 msk mjöl
2 msk konc hummerfond
rivet skal av 1 apelsin + lite saft
0,5 dl gräslök

Dela fisken i 4 portionsbitar, och salta dom.
Vispa ihop grädde, mjöl, hummerfond,apelsin
och gräslök.Låt det koka upp och lägg ner
fisken.Låt sjuda på svag värme i 6-7 min,
utan lock.Servera med kokt potatis och
tex broccoli.
Till top