Kreolsk fläskfilé

fläskfilé / Permalink / 2
900 g fläskfilé                               6 pers
6 ölkorvar kabanoss
2 tsk mejram
2 msk vetemjöl
1 b syltlök 200 g
1/2 b svarta oliver (kalamata är kärnfria och ej färgade med lut)
1 dl hackad ättiksgurka
2 strimlade röda paprikor
2 dl vatten
4-5 dl vispgrädde
salt, peppar

Skär korven i skivor och bryn, utan något fett i pannan.
Ta upp korven.Bryn fileén i skivor i fettet som blev i pannan av korven.
Salta och peppra. Lägg i en gryta. Strö över mejram och mjöl.
Tillsätt syltlök, gurka, paprika och skivade oliver.
Häll på vatten och grädde. Låt småputtra 10-15 min.
Smaka av med salt, peppar och syltlöksspad.
Servera med ris och sallad.




Räkröra på rostat bröd

Förrätter / Permalink / 0
500 g räkor                             4 pers
1 dl creme fraiche
1 msk färsk riven ingefära
4 msk gräslök
2 krm salt
4 snygga salladsblad (jag tog romansallad)
4 skivor formfranska
ev kräftstjärtar till garnering
citron

Skala och grovhacka räkorna.
Rosta brödet och kantskär skivorna.
Blanda försiktigt räkor, ingefära,
gräslöksalt och creme fraiche.
(rör man för mycket i creme fraiche blir den lös)
Smöra brödet och lägg salladsbladen på så att det bildar en skål.
Fördela röran däri.Garnera med en citronskiva och ev 2-3
kräftstjärtar.




Till top