Limekyckling

kyckling / Permalink / 0
4 kycklingfileer
1 lime
1 b creme fraiche
3 dl grädde
3 msk kalvfond
1 msk honung
salt, peppar

Dela kycklingen i mindre bitar och stek i lite olja/smör. Salta och peppra. Lägg över i en gryta. Tvätta limen, riv skal och pressa saften och häll över kycklingen. Tillsätt creme fraiche, grädde, kalvfond och honung. Låt puttra på svag värme i ca 15 min. Smaka av med salt och peppar.
 Jag serverade med jasminris och sallad.
 

Svampsås

såser / Permalink / 0
1 schalottenlök
100 g champinjoner
1 dl vitt vin
4 dl grädde
1 msk kalvfond
knappt 1 tsk kinesisk soja
salt, peppar

Finhacka löken och fräs mjuk i lite smör. Tillsätt skivade champinjoner och låt dom få lite färg. Häll på vin och låt puttra ca 3-4 min. Tillsätt grädde, kalvfond och soja och låt puttra ca 10-15 min på svag värme. Smaka av med salt och peppar. Jag serverade min sås till oxfile men den är god till allt kött.
 
 
 
 

Äpplekaka med kokos

efterrätter / Permalink / 0
5 äpple
2 dl kokos
3 dl havregryn
3/4 dl majsstärkelse
1 dl socker
125 g kallt smör

Smörj en pajform och strö över kokos.
Skala, kärna ur och skiva äpplena. Lägg ovanpå kokosen.
Nyp ihop majsstärkelse, socker, smör och havregryn.
Fördela degen ovanpå äpplena.
Sätt in i 175 grader ca 30 min.
Servera med vaniljsås.

 
 
Till top