Fruktspett

efterrätter / Permalink / 0
Gjorde dessa spetten när min brors barn var på besök..
man kan ta vilken frukt man gillar, jag hade:

melon
banan
vindruvor
jordgubbar
vit choklad
kokos
strössel

Smält chokladen, jag gjorde det i micron men det går lika bra över vattenbad. Doppa toppen på jordgubbarna, strö på kokos och ställ kallt en stund. Doppa bananbitarna och strö på strössel och ställ även dom kallt en stund. Trä sen upp frukten, förvara kallt till man ska äta dom. Servera med glass.



 

Pasta med kräftsås

pastarätter / Permalink / 0
1 b kräftstjärtar
2 msk dill
1 b Zeta plommontomater
1/2 tsk dillfrön
1 schalottenlök
1 dl grädde
1 dl creme fraiche
1/2 tsk chili flakes
salt, peppar

Hacka löken och mjukfräs i lite olja. Tillsätt dill, tomater och dillfrön. Låt puttra några min. Häll på grädde, creme fraiche och chili flakes. Låt såsen bli varm. Vänd ner kräftstjärtarna.Maka av med salt och peppar. Servera med pasta och riven parmesanost.

 

Rabarberlikör = rubhy

övrigt, lite blandat / Permalink / 0
1/2 l rabarber
4 dl vodka
1/2 vaniljstång
1,5 -2 dl vit sirap
 
Skiva rabarbern och lägg i en glasburk. Häll över spriten och sätt på ett lock.Låt stå 4 veckor. Skaka om den då och då.Tillsätt vaniljstången efter halva tiden.
Sila av spriten, och efter det filtrera genom kaffefilter.
Blanda ner sirap, börja med 1,5 dl och rör väl.Vill man ha den sötare tar man mer sirap.
Låt stå svalt ca 1 mån innan man dricker den. God i drinkar till sommaren!
 
 
Till top