Min variant på kebab

fläskkött / Permalink / 0
8 skinkschnitzlar                   Alla måtten är ungefärliga till marinaden. Smaka er fram.
ca 1 dl olja
1 tsk spiskummin
1 krm vitpeppar
1 tsk salt
1 tsk chilipulver
1 tsk koriander

Strimla schnitzlarna  och lägg i en plastpåse.
Rör ihop marinaden och häll i påsen.
Låt ligga i kylen minst 4-5 timmar.


Stek köttet i lite smör. Servera i tortillabröd med sallad, tomat, riven ost
ananas,gurka, feferoni och sås.
Vi hade även pommes och bearnaisesås.

SÅS
1 dl majonnäs
1 dl gräddfil
1/2 dl chilisås (eller ketchup
1 krm cayennepeppar
1 msk finhackad persilja
1 msk finhackad koriander
1 tsk paprikapulver
1/2 tsk spiskummin
salt, peppar

Rör ihop alla ingredienser och låt stå och dra i kylen
en stund.



Knäckig rabarberkaka

efterrätter / Permalink / 0
ca 10-12 rabarberstjälkar
smör till formen
1/2 dl strösocker
1 tsk kanel


1 ägg
1,5 dl strösocker
1,5 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 påse mandelspån
1 dl kokande vatten

Skiva  rabarberna och lägg i en smord form. Strö över socker och kanel.
Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner mjölet som blandats med bakpulver.
Bred smeten över rabarberna och strö över mandelspånen. Häll kokande
vatten över smeten och grädda i 200 grader ca 30 min.
Servera med lättvispad grädde.



Chorizokorv och ris

korv / Permalink / 0
4 port kokt råris                          4 pers
8 chorizokorvar
1 röd paprika
1 rödlök
10-12 färska champinjoner
salt, peppar

Stek korv och svamp. Strimla paprika och lök och rör ner.
Låt steka ytterliggare 3-4 min. Rör ner riset och smaka av
med salt och peppar. Servera med en sås bestående av:

3 dl gräddfil
1/2 dl sweet chilisås
4 msk ketchup
1 tsk örtsalt

...... och lite sallad



Till top