Apelsinmarmelad

inläggningar, saft, marmelad / Permalink / 0
6 apelsiner
1 citron
4 dl vatten
1 kg syltsocker

Tvätta frukterna.Skala citronen, och 4 av apelsinerna.
Hacka dom fint.Skiva dom andre 2 apelsinerna tunnt
med skalet på, och strimla dom sen tunnt.
Lägg i en kastrull, häll på vatten. Koka tills frukten
blivit mjuk, ca 30 min. Rör då och då.
Tillsätt syltsockret och låt koka ytterliggare 5 min.
Ta från värmen och skumma noga. Häll på varma
rengjorda burkar. Förvara svalt.

Apelsinmuffins

kakor / Permalink / 0
50 g smör                                 ca 20 st
1,5 dl socker
1 ägg
1,5 dl kokosflingor
1,5 dl mjölk
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
rivet skal av 1 apelsin

Rör socker och smör poröst. Tillsätt ägget, det rivna apelsinskalet
och kokosflingorna.Blanda mjöl med bakpulver och rör ner det
växelvis med mjölken. Fördela smeten i veckade pappersformar,
(ej för stora) och grädda i 12-15 min i 200 grader.

Till top