Kall sås till varmrökt lax

såser / Permalink / 0
1 b creme fraiche       4 pers
1 dl majonnäs
1 dl grädde
1 tsk örtsalt
2 msk dill
2-3 msk socker
salt, peppar

Blanda ihop alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.



Thaisoppa

soppor / Permalink / 0
1/2 l hönsbuljong
500-600 g kycklingfilé
10 cm finstrimlad purjolök
1 b kokosmjölk
3 msk fisksås
2 tsk finriven färsk ingefära
3 msk limesaft
1 msk socker
1 tsk sambal oelek
200 g äggnudlar

Koka upp buljongen.Tärna kycklingfileérna och lägg ner i buljongen
tilsammans med purjon. Låt puttra 10 min.
Häll i kokosmjölken och koka upp.
Tillsätt fisksås, ingefära, lime, socker och sambal oelek.
Koka nudlarna enl anvisning på paketet.
Dela i mindre bitar och rör ner i soppan.
Den ser trist ut, men är verkligen jättegod!!

Fläskfilé i philadelpiaostsås

fläskfilé / Permalink / 0
ca 600-700 g fläskfilé                         4 pers
2 gula lökar
ca 200 g färska champinjoner
1 paprika
1 ask philadelpiaost med skinka
2 dl grädde
1 msk japansk soja
3 msk sweet chilisås
salt, peppar

Stek köttet i centimeter tjocka skivor, och lägg dom i en ugnsäker form.
Skiva svampen och fräs i smör tills den fått färg.
Lägg den ovanpå köttet tillsammans med skivad lök och paprika.
Vispa ihop ph-ost, grädde, soja och sweet chilisås.
Smaka av med salt och peppar och häll såsen över köttet.
Gratinera i 200 grader ca 15-20 min.
Serverade med bakpotatis skuren i stavar som bakats i ugn i lite
olja, salt och peppar.



Till top