Lasange

pastarätter / Permalink / 0
500 g fläskfärs
1 gul lök
1 köttbuljongtärning
4 msk tomatpuré
2 dl vatten
knappt 1 dl ketchup
salt o peppar

Bryn tomtpuren i fräsande margarin ett par min.Tillsätt färs och lök,och stek smulig.Tillsätt buljong,vatten och ketchup.Låt småputtra 5-10 min.Smaka av med salt o peppar.


OSTSÅS:smält 5msk flytande Milda.Vispa ner 4msk vetemjöl och späd med 7dl mjölk.Koka ihop till en tjock sås.Rör ner 3dl riven ost med bra smak.Salta o peppra.

Varva ostsås.köttfärs och Barillas 20 min lasangeplattor i en ugnsform.Avsluta med riven ost.Gratinera i 20 min i 225 grader.Servera med en sallad.Beräknat till ca 5 pers.

 
 

Pepparnötter

kakor / Permalink / 0
100 g smör        175grader
1 dl socker
0,5 msk sirap
0,5 ägg
0,5 tsk kardemummakärnor
1 tsk kanel
0,5 tsk ingefära
ca 3,5 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
Garnering:15 skållade,halverade sötmandlar

Rör smör,socker,och sirap.Tillsätt ägget.Stöt kardemummakärnorna.Tillsätt och dom övriga kryddorna,mjölet som blandats med bikarbonaten.Arbeta ihop en deg.Rulla till bollar och lägg på plåt med bakpapper.Stick ner en mandelhalva i varje kaka.Grädda mitt i ugnen ca 20min.Kakorna ska vara genomtorra och bruna.





Havreflarn

kakor / Permalink / 0
3 dl havregryn
100 g smör
1,5 dl socker
1 ägg
1 msk vetemjöl
1 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 200
Smält smöret och häll det över havregrynen.Tillsätt ägg, socker, mjöl och bakpulver.Rör samman smeten.Lägg ut klickar med tesked på stort avstånd på smord plåt,eller bakpapper.Grädda mitt i ugnen i ca 5min.Lossa dom genast från plåten och låt dom kallna plant.
Till top