Dansk fläskstek

fläskkött / Permalink / 0
ca 1 kg dansk fläskstek     4 pers
1 dl vatten per kg
salt

Lägg steken i en ugnsform med svålen ner. Häll på vatten.
Salta. Sätt in i 200 grader. Tag ut och vänd steken efter 30 min.
Salta. Låt stå 1 timme per kg. Ta ut och häll av skyn i en kastrull.
Sätt in steken i ugnen på grill till den är riktigt knaprig!
Vispa ner lite grädde eller mjölk i skyn. Lite colorit soja för
färgen. Koka upp, red av såsen med maizena redning och smaka
av med salt. Servera med kokt potatis, rödkål. Jag hade även
blomkål.



Hollandaisesås

fisk, inlagd sill, m.m / Permalink / 0
150 g smör- rumstempererat
3 äggulor
3 msk vitt matlagningsvin (eller vatten)
ca 1/2 msk pressad citron

Vispa samman äggulor och vin i en kastrull. Sätt kastrullen
i en annan kastrull med sjudande vatten (vattenbad)
Klicka ner det rumsvarma smöret under vispning,
såsen ska bli tjock och pösig. Tag genast från värmen
då den blivit tjock, blir den för varm skär den sig.
Smaka av med citronsaft och ev salt.
Jag serverade min sås till kokt lax, potatis och sparris.



Färsgratinerad aubergine

färsrätter / Permalink / 0
2 auberginer                                   4 pers
500 g blandfärs
1 b Barilla tomatsås- gorgonzola
riven ost

Dela auberginerna på längden och lägg i en ugnsform.
Ringla olja över och salta.
Sätt in i 30 min på 200 grader.
Bryn färsen och blanda ner såsen.
Ta ut formen och lägg köttfärs ovanpå varje aubergine.
Strö över riven ost. Gratinera i 30 min.

Jag fyllde även några tomater och hade dom med i ugnen
dom sista 30 min. Serverade med sallad.







Till top