Hallongrottor

kakor / Permalink / 0
4,5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1 dl marsánpulver (som man gör kallrörd vaniljsås på)
1,5 dl strösocker
250 g smör
hallonsylt

Blanda mjöl, bakpulver, marsán och socker.
Finfördela smöret i blandningen, och arbeta
ihop till en deg.
Forma till en rulle som delas i 25-30 bitar och
formas till bollar som lägges i bakformar.
Gör en fördjupning i mitten på varje kaka och
lägg i ca 1 tsk hallonsylt (eller annan valfri sylt)
Grädda i 200 grader ca 15 min.
Låt svalna.

Anne- maries kycklingpaj

matpajer / Permalink / 1
Denna paj har jag fått receptet på av en vännina, den är jättegod!
Receptet på degen är mitt eget, jag gör den till nästan alla pajer.

6 dl vetemjöl                                   OBS.. Receptet är till 2 pajer!!
3 tsk bakpulver
2 tsk salt
75 g margarin i kuber
2,5 dl mjölk

Blanda alla ingredienser till degen, gärna i en matberedare.
Kavla ut degen och lägg i pajformarna.
Förgrädda i 10 min i 225 grader.

Fyllning;

10-16 feferoni
1 grillad kyckling
ca 300 g skivade färska champinjoner
2 hackade gula lökar
300 g philadelphiaost, naturell
2 b salsasås (tacosås) medium
ca 6 dl riven ost

Bena ur kycklingen, och bryn den tillsammans med lök och svamp.
Rör ner ph-osten och salsasåsen och låt puttra några min.
Hacka feferonin och lägg i bottnen på pajskalet. Lägg kyckling-
röran ovanpå. Strö över riven ost. Gratinera i 225 grader i
10-15 min. Servera med sallad.
Vill man bara ha en paj,delar man enkelt på receptet.
Men man kan frysa den andre om vill.



På bilden har jag bytat ut 1 dl vetemjöl mot 1 dl grahamsmjöl
 
 

Rebeccas macarons

kakor / Permalink / 1
grundrecept mandelkakor:
4 äggvitor
1/2 dl socker
150 g skållad mald mandel
4 dl florsocker

grundrecept smörkräm:
100 g mjukt smör
1,5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 äggula
några droppar karamellfärg

Jordgubbsmacarons:
smörkräm
röd karamellfärg
2 msk jordgubbssylt

Mintmacarons:
smörkräm
grön karamellfärg
pepparmint hushållsarom

Vispa äggvitor på låg hastighet i en skål, och öka efterhand.
Tillsätt sockret, lite i taget och vispa till en maräng.
Rör försiktigt ner mandel och florsocker.
Dela på smeten om ni ska göra mer än en sort.
Rör ner karamellfärg.
Spritsa ut smeten till 50 runda klickar, så stor som en 5-krona
ungefär. Låt kakorna vila på plåten i 15 min för att dom inte ska spricka i ugnen.
Grädda i nedre delen i ugnen i ca 12 min, dom ska vara lite mjuka i mitten.
Dra bort bakplåtspappret direkt och låt kakorna svalna.

Smörkräm: vispa smör,florsocker och vaniljsocker vitt och pösigt.
Vispa ner äggulan.Färga med karamellfärg och smaksätt med valfri smak.
Dela på smörkrämen innan ni tillsätter färg och smak om ni gör bägge
sorterna.
Bred på smörkräm på 25 macarons och lägg en till ovanpå.




Till top