Havrebröd

bröd / Permalink / 1
25 g jäst                                                                                                                           ugnstemp: 200 grader
6 dl kallt vatten
2 tsk salt
2 dl havregryn
2 dl pumpakärnor
2 grovrivna äpple
13 dl vetemjöl special

1 ägg till pensling
havregryn och pumpakärnor

Rör ut jästen i lite av vattnet och tillsätt sen resten av vattnet tillsammans med, salt, havregryn, pumpakärnor, äpplen och mjöl. Arbeta degen 10 min för hand eller 5 min i maskin.Sätt plast över bunken och jäs i 2 timmar.(bakduk gör att det inte jäser så bra när det är lite längre jästid, därför viktigt att det är plastfolie.
Stjälp upp degen på mjölat bakbord och knåda degen lite lätt. Forma 2 limpor och lägg på bakpappersklädd plåt.Jäs under bakduk i 45 min.Pensla bröden med uppvispat ägg och strö över havregryn och pumpakärnor. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 min. Svalna på galler.


 
#1 - - Milla :

Så gott de ser ut

Till top