Husfrusill

fisk, inlagd sill, m.m / Permalink / 0
Detta recept läste jag i Hemmets Veckotidning...

1/2 gul lök
1/2 rödlök
1 schalottenlök
1 msk gräslök
1 msk dill
1 msk persilja
1 msk matjesillspad
1 dl creme fraiche
1 dl majonnäs
1 msk chilisås
1 msk ketchup
3 stora matjesill fileér

Finhacka lök och kryddgrönt. Blanda med spad, creme fraiche, majonnäs chilisås och ketchup. Skär fileérna i bitar och vänd ner i såsen. Låt stå kallt ett par dygn innan servering.Garnera med lite finhackad gräslök och rödlök.

 
 
 

Päronbollar

godis / Permalink / 0
200 g vit choklad
2,5 dl kokos
några droppar grön karamellfärg
några droppar päronessens (jag beställer från kryddknallen)
florsocker

Smält chokladen över vattenbad. Vänd ner kokos, karamellfärg och smaka av med päronessensen. Ställ i kylen ca 15 min. Rulla bollar och vänd dom i florsocker.

 
 

Krispiga chokladtoppar

godis / Permalink / 0
4 dubbla Japp eller Mars
125 g smör
100 g rice crisp

Smält choklad och smör på svag värme.
Rör ner rice crispen och klicka ut ca 50 toppar
på bakplåtspapper. Låt stå kallt.

 
 
 
 
 
Till top