Mintbrownies

kakor / Permalink / 0
100 g smör
200 g mörk choklad
4 ägg
3 dl socker
2 tsk bakpulver
2 tsk kallt kaffe
2 tsk vaniljsocker
ca 100 g finhackade hasselnötter
after eight plattor

Lägg ett bakpapper i en braspanna som är 30 gånger 40 och pensla det med smör.
Smält smör och choklad.
Vispa upp ägg och socker.
Blanda dom torra ingredienserna, och rör ner i äggsmeten.
Tillsätt choklad/smör och kaffet.
Häll nästan all smet i braspannan, och lägg på after eight plattorna.
Häll på resten av smeten och grädda i 175 grader ca 25 min.
Ställ kallt ett par timmar. Skär i rutor.
Servera med vispad grädde och frukt, eller pudra bara över lite florsocker.

Ost o baconfylld köttfärslimpa

färsrätter / Permalink / 0
800 g fläsk el blandfärs
1 dl mjölk
1 dl havregryn
1 ägg
1 finhackad gul lök
1 tsk salt
1 krm vitpeppar

1 pkt bacon
ost

Blanda mjölk, havregryn och ägg. Låt stå och svälla en stund.
Rör ner färs, lök, salt och peppar.
Lägg en bit plastfolie på diskbänken. Bred ut färsen på plasten.
Lägg baconskivor och ostskivor ovanpå.



Rulla ihop. med hjälp av plastfolien, och lägg i en ugnsform. Strö över
skorpsmulor och paprikakrydda. Sätt in i 175 grader ca 1 timme.
Lägg ett bakplåtspapper över om den ser ut att bli för mörk.
Servera med kokt potatis, brun sås (jag brukar ha sparad i frysen från
tex när man haft stek, tycker själv inte såsen blir så god på den skyn
som blir på köttfärslimpa) och grönsaker.
På bilden har jag ugnstekt  potatis/morötter och brysselkål som jag först kokt
och sen stekt på järnet i lite smör.
 
 
Till top