Rabarbercheesecake

tårtor, bakelser / Permalink / 0
Kompott:

1/2 l rabarber
2 dl strösocker

Kexbotten:

200 g digestivekex
75 g smör

Cheesecakesmet:

300 g philadelphiaost
1/2 b kesella
1/2 dl majsstärkelse
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
1/2 dl vispgrädde
100 vit choklad

Dela rabarbern i mindre bitar och koka i 10 min tillsammans med sockret.Låt svalna.
Smält smöret, krossa kexen och blanda. Tryck ut i en form med avtagbar kant.
Smält den vita chokladen över vattenbad, vispa grädden. Vispa ph-ost och kesella krämigt. Rör ner vaniljsocker ochmajsstärkelse. Vispa upp äggen och rör ner i smeten tillsammans med grädden och den smälta chokladen. Vänd till sist i rabarberkompotten. Häll smeten över kexbottnen och grädda ca 1 timme på 175 grader. Låt svalna. Garnera ev med jordgubbar.
 
 

Limekyckling

kyckling / Permalink / 0
 
1 kyckling
1 -2 lime
persilja
salt
peppar
paprikakrydda

Dela kycklingen i 4 delar. Skär limen i skivor och tryck in 1-2 skivor under skinnet på kycklingen.Tryck även in en persiljekvist. Krydda med salt, peppar och paprikakrydda, Lägg i en smord ugnsform. Ringla lite flytande Milda ovanpå kycklingen. Sätt in i 175 grader ca 1 timme.

 
Till min kyckling hade jag potatis, morötter som jag hade in i ugnen i ca 1/2 timme. Tillsatte röd paprika och sparris i bitar som jag först kokt 2-3 min. Lät sen det stå ytterliggare 1/2 timme. Serverade med en kallsås bestående av creme fraiche, chilisås, salt och peppar.
 
Till top