Lövbiffgratäng

oxkött / Permalink / 1

600 g  lövbiff
5 cm purjolök
1 gul paprika
1 röd paprika
1 dl buljong(vatten+ tärning)
4 dl vispgrädde
2 msk vetemjöl
2 msk dijonsenap
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1/2 tsk soja

Skär lövbiffen i ca 2 cm breda strimlor.Ansa och strimla paprikorna.
Skölj och skiva purjolöken.Blanda kött, paprika och purjo i en smord
ugnssäker form.Vispa ihop övriga ingredienser och häll blandningen
över kött och grönsaker i formen.Gratinera mitt i ugnen i 225 grader,
i ca 30 min.Rör om ett par ggr under stektiden.Servera med pressad
potatis och sallad.Beräknat till 4 pers.

 

 

 

 

 

Frusen cheescake

glass / Permalink / 0
Krossa 8 st digistivekex och blanda med 25 g smält smör.
Lägg i botten på en form med avtagbar kant.
Vispa 3 dl vispgrädde.
Rör ihop
1,5 tsk vaniljsocker
1 ask philadelphiaost
2 dl socker
2 äggulor

Blanda med vispgrädden och häll blandningen ovanpå kexen.
Ställ i frysen minst 4 timmar. Garnera med frukt eller bär
vid servering.


Tacopaj

matpajer / Permalink / 0
6 dl vetemjöl                        OBS:receptet är till 2 pajer
3 tsk bakpulver
1 tsk salt
75 g matfett
2,5 dl mjölk

Kör alla ingredienser i en matberedare till en deg.Tryck ut i 2 pajformar.
Grädda i 225 grader i 10 min.

Fyllning:
700 g färs
1,5 påse tacomix

Bryn färsen och blanda ner kryddan.Låt koka ihop.
Lägg färsen i pajskalet.

Rör ihop:
6 hackade tomater
4 dl creme fraiche
5-6 msk majonnäs
4 dl riven ost
satt, peppar

Klicka ut blandningen ovanpå färsen.
Skär rödlök i tunna ringar och lägg
ovanpå.Gratinera i 250 grader ca
10-15 min.Lägg bakpapper över om pajerna
riskerar bli för mörka.Servera med sallad.

Till top