Vera och Lennart

kattbilder / Permalink / 3
Detta är egentligen tänkt att vara en ren matblogg,
men jag måste bara visa Mollys bebisar!!
Dom är 3,5 vecka gamla på bilderna.













Nu har dom hunnit bli 9 v, är någon intresserad så är dom till salu!



1 Juli 2010



Rabarber och mandelkaka

kakor / Permalink / 1
3-4 rabarberstjälkar
3 ägg
3 dl socker
150 g smör
1,5 dl malda mandlar
3 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1,5 tsk bakpulver
 1 dl grädde

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt det svalna.
Skiva rabarberna tunnt. Smörj och bröa en rund form,
24 cm i diameter. Vispa ägg och socker poröst. Blanda
den malda mandeln, mjöl, vaniljsocker och bakpulver.
Tillsätt mjölblandningen,smör och grädde i äggvispet.
Blanda ner rabarberna och rör till en jämn smet.
Häll smeten i formen och grädda i ca 50 min.
Låt kakan kallna. Sikta över florsocker vid servering.
Går bra att frysa, men vänta då med att sikta över
florsockret till den ska ätas.



Grillad pepparbiff m champinjonhattar

grillat / Permalink / 2
4 pepparbiffar el ryggbiff                             4 pers
Flytande Milda
salt

Pensla biffarna med Milda på
båda sidorna och salta.
Grilla 3 min på varje sida.
Vill man ha dom blodiga
minskar man grilltiden.


Champinjonhattar:

8 stora champinjoner
2 msk smör
1 msk persilja
2 msk riven ost
1/2 tsk örtsalt

Knip av foten på varje svamp, och hacka den fint.
Rör ihop med övriga ingredienser. Lägg hattarna i
en smord ugnsform. Lägg fyllningen i hattarna.
Gratinera i 175 grader i ca 30 min.
Jag serverade pepparbiffarna  och svampen med ugnsstekt
potatis, persiljesmör (se recept under kategori övrigt) och
bön och tomatsallad.(recept under kategori sallader.)

Till top