Het räkpasta

pastarätter / Permalink / 0
1 kg räkor                                                                                   4 pers
1 hackad gul lök
1 hackad vitlök
ca 15 champinjoner
1 b (4oo g) körsbärstomater
2 msk tomatpuré
1 dl grönsaksbuljong
1 tsk sambal oelek
salt
1 dl matgrädde

Skala räkorna (jag fuska- tog frysta färdigskalade ca 5 dl. Tina och låt rinna av.) Stek lök och svamp. Tillsätt tomater, tomatpuré, buljong och sambal oelek. Låt puttra 10-15 min. Rör ner grädde och räkor. Smaka av med salt.
Servera med pasta och sallad.

 

Rebeccas nyårsdessert

efterrätter / Permalink / 1
Denna dessert gjorde min dotter till sig och sina kompisar nyårsafton!

mörkt blockchoklad                                               4 pers
overhead papper
gem

1 ägg
2 dl vispgrädde
150 g vit choklad
1 dl kesella

4 passionsfrukter
1 dl strösocker
1,5 dl vatten

Klipp remsor av overhead pappret och fäst med ett gem.
Smält den mörka chokladen över vattenbad. Pensla insidan av overheadpappret med choklad, ganska tjockt och ställ på ett fat/bricka som klätts med bakplåtspapper. Ställ kallt.

Vispa grädden till moussen. Smält den vita chokladen över vattenbad. Vispa upp ägget och rör ner i den smälta chokladen. Vänd ner grädde och sist kesella. Ställ svalt en stund.
Ta försiktigt bort pappret runt chokladen , ställ tillbaka den på bakpappret och fyll med moussen. Kan med fördel stå till nästa dag.

Passionssås:
Gröp ur passionsfrukterna och rtyck ut saften genom en sil.
Koka upp vatten och socker till en sockerlag ca 2-3 min. Låt svalna.
Blanda med passionfruktsaften och ställ kallt till servering.
Lägg en droppe på varje assiett tillsammans med lite frukt och sås.

 
 
 
Till top