Jordgubbspajer

tårtor, bakelser / Permalink / 0
Här kommer två olika sorters jordgubbspaj!

1 l jordgubbar
1/2 dl socker
1 msk Maizena majsstärkelse

Deg:
100 g smör
1 dl socker
1 dl havregryn
1,5 dl vetemjöl

Täck bottnen i en pajform med jordgubbar, dela dom om det behövs. Blanda socker och maizena. Strö det över jordgubbarna och rör om försiktigt.
Nyp ihop alla ingredienserna till pajdegen och smula den över jordgubbarna. Sätt in i ugnen på 200 grader i ca 20 min. Låt svalna, och servera med tex lättvispad grädde.

 
 
En annan variant- direkt i glaset!
 
1 l jordgubbar
vaniljvisp
 
Deg:
2 msk smör
1 msk ljus sirap
1 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1/2 dl socker
 
Nyp ihop ingredienserna till degen och smula ut den på bakpappersklädd plåt. Grädda i 175 grader ca 7-8 min. Rör om någon gång emellan.
Vispa vaniljvispen och skiva jordgubbarna.
Lägg några jordgubbar i botten på varje glas. Varva sen med vaniljvisp och smuldeg.
Blir till 6 glas av dom jag har på bilden.
 
 
 
 
 
 
Till top