Kycklingfilé med grönsaksmuffins

kyckling / Permalink / 0
4 kycklingfileér
salt, peppar

Muffins:
1 dl strimlad purjolök
1 finhackad vitlöksklyfta
3-4 finhackade soltorkade tomater
75 g fetaost
3 ägg
1 dl grädde
1/2 tsk salt

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda purjolök, vitlök och tomater
i en skål. Smula ner fetaosten och blanda ner ägg, grädde
och salt. Fördela blandningen i stora muffinsformar (4 st)
och grädda i ca 30 min. Höj ev ugnen till 225 dom sista min.

Dela kycklinfileérna på längen så dom blir som tunna schnitzlar.
Hetta upp en stekpanna och stek kycklingen i lite smör  2-3 min
på varje sida. Salta och peppra.
Till kycklingen och muffinsen serverade jag en sås bestående av:

2 dl creme fraiche
ca 100 g ädelost
ca 1 dl grädde
lite salt och peppar

Mixa creme fraiche och ost. Rör ner grädde och smaka av med salt
och peppar.
Lite sallad är också gott till..

Till top