Fylld kycklingfilé

kyckling / Permalink / 0
4 kycklingfileér                              4 pers
1 bunt persilja
4-5 soltorkade tomater i olja
1/2 bit apetina fetaost
salt, peppar

Finhacka persiljan. Strimla tomaterna och smula fetaosten.
Blanda samman. Skär ett snitt i varje filé och stoppa i fyllningen.
Fäst ev med tandpetare. Stek i smör i en lagom varm stekpanna.
Ca 5-6 min på varje sida, beroende på hur tjocka fileérna är.
Tag upp och skär i skivor. Jag serverade med ugnsstekta potatisar
och morötter, tomater blandade med lök, salt, peppar och lite olja.
Jag hällde ca 1 dl vatten på stekjärnet (när jag tagit upp kycklingen)
och 2 dl grädde,2 msk sherry, 2 msk kalvfond, lite salt och peppar.
Det fick ett uppkok, sen redde jag av den med Maizena ljus redning.



Till top