Vaniljhjärtan

kakor / Permalink / 3
Mördeg:                                18-20 st
200 g smör
3/4 dl strösocker
1 äggula
5 dl vetemjöl

Blanda alltihop till en smidig deg.
Låt vila svalt.

Vaniljkräm:
3 dl kaffegrädde
2 äggulor
2 tsk vaniljsocker
3 msk vetemjöl

Vispa ner alla ingredienser i en gryta.
Koka upp , vispa hela tiden. Drag från
plattan när den tjocknat. Låt svalna.

Klä formarna (som är avsedda för vaniljhjärtan)
med mördeg. Lägg i en klick vaniljkräm.
Kavla ut deg och gör ett lock att lägga ovanpå
formarna.
Grädda i 200 grader i 12-14 min. Stjälp formarna upp
och ner så kakorna lossnar. Låt kallna. Pudra över
florsocker vid servering.
Går bra att frysa.

#1 - - Klara:

Imponerande! Jättefina! Vill också göra egna vaniljhjärtan!

#2 - - SusanneSj:

Det här receptet måste sparas och testas. Vaniljhjärtan är hur gott som helst. Frågan är om mina blir lika vackra som dina.

#3 - - Susie i köket:

Så goda de ser ut. Var ett tag sedan jag gjorde vaniljhjärtan, men nu blev jag ju inspirerad:)

Till top