Kycklinglasange

pastarätter / Permalink / 0
1 grillad kyckling, urbenad
1 gul lök
2-3 msk smör el margarin
2-3 msk vetemjöl
2 dl mjölk
1 tsk curry
1 msk tomatpuré

Becamelsås:
4 msk smör
4 msk mjöl
4 dl mjölk
2 dl riven ost
salt, peppar

Lasangeplattor

Hacka löken och mjukfräs den. Dela den urbenade kycklingen och låt den fräsa med löken.Strö över mjöl och häll på mjölken under omrörning. Tillsätt curry, tomatpuré och kalvfond. Låt koka ihop på svag värme under omrörning.Smaka av med salt och peppar.

Sås: Smält smör och vispa ner mjölet.Häll ner mjölk och koka ihop , vispa hela tiden så den inte bränns. Rör ner ost och smaka av med salt och peppar.

Varva kyckling och sås med lasangeplattor i en ugnsform. Strö ev över lite extra ost. Sätt in i ugn på 200 grader så länge som det står på paketet för lasangeplattorna. Jag har Barilla som ska stå i 20 min. Servera med en sallad.

Till top