Rice crisp kaka

tårtor, bakelser / Permalink / 0
Bakade denna kakan till morsdag..

150 g 50% choklad
125 g smör
3 ägg
1 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker

Topping:

150 g Marabou mjölkchoklad
50 g smör
1 msk ljus sirap
50 g Kellogs rice crisp

Smält chokladen tillsammans med smöret över vattenbad.Rör så det blir slätt.
Vispa ner äggen, ett i taget (annars kan det bli grynigt) till en blank smet.
Blanda dom torra ingredienserna och vänd ner i chokladen.
Häll smeten i en form med avtagbar botten. Jag la bakplåtspapper i botten, men man kan smöra och bröa om man vill det.
Grädda kakan mitt i ugnen på 175 grader i 20 min.Låt kallna.Lägg sen över på ett fat.
Smält chokladen till toppingen över vattenbad tillsammans med smör och sirap.Vänd ner rice crisp och fördela över kakan.Ställ kakan svalt så toppingen stelnar. Sikta över lite florsocker vid serveringen. Gott med jordgubbar och lättvispad grädde till.


 
 
 
Till top