Rabarberpaj med knäck
500 g rabarber
2 dl havregryn
2 dl socker
1 3/4 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk vaniljsocker
125 g smör
1/2 dl vispgrädde
1/2 dl ljus sirap
Ansa och dela rabarberna i mindre bitar. Lägg i en smord ugnssäker form.
Blanda alla torra ingredienser i en skål.
Smält smöret i en kastrull med grädde och sirap.
Blanda med dom torra ingredienserna och bred smeten ovanpå rabarberna.
Grädda mitt i ugnen i 40-50 min till den fått fin färg på 150 grader.
Servera med tex vaniljglass, vaniljvisp eller lättvispad grädde.
2 dl havregryn
2 dl socker
1 3/4 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk vaniljsocker
125 g smör
1/2 dl vispgrädde
1/2 dl ljus sirap
Ansa och dela rabarberna i mindre bitar. Lägg i en smord ugnssäker form.
Blanda alla torra ingredienser i en skål.
Smält smöret i en kastrull med grädde och sirap.
Blanda med dom torra ingredienserna och bred smeten ovanpå rabarberna.
Grädda mitt i ugnen i 40-50 min till den fått fin färg på 150 grader.
Servera med tex vaniljglass, vaniljvisp eller lättvispad grädde.

