Marinerade vitlöksklyftor
40 vitlöksklyftor
2 dl vatten
1/2 tsk salt
1/2 dl vitvinsvinäger
Marinad:
2 msk vit balsamvinäger
1 msk honung
1 msk tomatpuré
1/2 tsk curry
1/2 tsk chilipulver
1 dl olja
Skala vitlöksklyftorna. koka upp vatten, salt och vinäger. Låt vitlöksklyftorna koka kraftigt i 1-2 min. Sila och lägg i en burk medan dom är varma. Blanda ingredienserna till marinaden i en kastrull under vispning så allt går ihop. Häll marinaden över vitlöken och sätt på locket. Ställ i kylen när den svalnat. Låt stå 1-2 dagar. Klar att äta!
Vill man ha vitlöken krispig- hoppa över kokningen.
2 dl vatten
1/2 tsk salt
1/2 dl vitvinsvinäger
Marinad:
2 msk vit balsamvinäger
1 msk honung
1 msk tomatpuré
1/2 tsk curry
1/2 tsk chilipulver
1 dl olja
Skala vitlöksklyftorna. koka upp vatten, salt och vinäger. Låt vitlöksklyftorna koka kraftigt i 1-2 min. Sila och lägg i en burk medan dom är varma. Blanda ingredienserna till marinaden i en kastrull under vispning så allt går ihop. Häll marinaden över vitlöken och sätt på locket. Ställ i kylen när den svalnat. Låt stå 1-2 dagar. Klar att äta!
Vill man ha vitlöken krispig- hoppa över kokningen.