Kycklinggryta
1 kg kycklingfilé 6 pers
1 hackad gul lök
2 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 apelsin
1 kanelstång ( kan uteslutas)
1 msk kinesisk soja
2 msk flytande honung
10 aprikoser
1 finhackad vitlök
3 dl sky och vatten
2 dl grädde
3 msk vetemjöl
Dela kycklingen i mindre bitar och stek den runtom i lite smör tillsammans med löken. Salta och peppra. Lägg över i en gryta. Skölj ur stekpannan med 3 dl vatten och häll över kycklingen i grytan. Riv skalet och pressa saften av apelsinen. Tillsätt i grytan tillsammans med kanel, soja, honung aprikoser som delats på mitten och vitlöken. Rör om och låt småputtra ca 15 min. Vispa ut mjölet i lite av grädden, tillsätt det och resten av grädden. Sjud ca 5 min. Smaka av med salt och peppar om det behövs. Servera med ris som blandats med torkade tranbär när det är färdigkokt och en sallad.
1 hackad gul lök
2 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 apelsin
1 kanelstång ( kan uteslutas)
1 msk kinesisk soja
2 msk flytande honung
10 aprikoser
1 finhackad vitlök
3 dl sky och vatten
2 dl grädde
3 msk vetemjöl
Dela kycklingen i mindre bitar och stek den runtom i lite smör tillsammans med löken. Salta och peppra. Lägg över i en gryta. Skölj ur stekpannan med 3 dl vatten och häll över kycklingen i grytan. Riv skalet och pressa saften av apelsinen. Tillsätt i grytan tillsammans med kanel, soja, honung aprikoser som delats på mitten och vitlöken. Rör om och låt småputtra ca 15 min. Vispa ut mjölet i lite av grädden, tillsätt det och resten av grädden. Sjud ca 5 min. Smaka av med salt och peppar om det behövs. Servera med ris som blandats med torkade tranbär när det är färdigkokt och en sallad.


