Havrebröd

bröd / Permalink / 0
Detta bröd är både gluten och mjölkfritt

25 g jäst
4 dl havremjölk
1 msk fiberhusk
1 tsk salt
3 msk olja
4 dl havregryn
4,5 dl glutenfri Fin Mix, semper

Värm mjölken till 37 grader. Smula ner jästen i en bunke. Häll över mjölken och rör tills jästen är upplöst. Tillsätt fiberhusk och salt. Låt stå och svälla i 10 min. Rör ner olja, havregryn och det mesta av mjölet. Arbeta degen kraftigt, enklast i maskin, Tillsätt resten av mjölet. Degen är ganska lös. Lägg den i en oljad och havreströdd form på 1,5 liter. Jäs övertäckt i ca 30 min. Grädda brödet längst ner i ugnen på 200 grader i 30 min. Svalna på galler, under bakduk.



 
 
Till top